2021. július 1., csütörtök

Műanyagmentes július - Plastic Free July

 A Vászonzsákoslány Youtube csatorna Évije június 27.-n rakta ki az alábbi VIDEÓ-t. Én ezzel a kis szösszenettel szeretnék csatlakozni a kihíváshoz, amit szeretnék ajánlani a kezdőknek, újrakezdőknek, középhaladóknak és haladóknak is. Hogy én milyen szinten is állok? Abszolút újrakezdő kencekeverő, felfedező, kíváncsi, "low waste életmódot" kutató nő vagyok. Az elmúlt egy évben, amióta ebben az albérletben vagyunk nagyon sok minden átértékelődött a számomra: ami a vásárlásokat, pazarlást, szemetet, szükségleteket, konyhapénzt, megtakarításokat, házimunkát, 3 műszakot, öngondoskodást, párkapcsolatot illeti.

De hogy maradjunk az eredeti témánál, hogy mit is fogok csinálni az elkövetkező 1 hónapban mint újrakezdő:

Inkább sütit sütni, mint zacskós édességet venni - (szerintem ezt nem kell ecsetelni)

Keresni kimérős boltot a városban, környéken

Alternatív csomagolású élelmiszer-csomagolásokat választani - (pl: dobozos tészta, üveges szósz, piacozás)

Spórolok-e ha tudatosan kerülöm a műanyag csomagolású termékeket - (követem ezeket a költéseket egy külön táblázatban, valamint időben mit is jelent majd ez?)

Ha rendelek is valamit, akkor megkérem a feladó céget, hogy minél kevesebb műanyagba csomagolják a termékeket - (ha ez nem okoz a rendelt termékekben sérülést)

Kevesebb palackos üdítőt fogyasztani - (sajnos a PET palackos ásványvizet nem tudom megkerülni, mivel a jelenlegi lakásban a csapvíz eléggé rossz ízű, még akkor is ha szűrőbetétes kancsón át iszom)

Kevesebb neylon zacskót használni - (sajnos a reggeli zsömléhez, kenyérhez még mindig használjuk)

Még több újrahasznosítási ötletet találni és használni

"Greenwashing" elkerülése - (tehát olyan cégek, termékek használatának kerülése, amik csak látszólag tesznek a környezetért, hulladékmentességért stb.)

Remélem a hónap végén be tudok majd számolni némi javulásról, ami a műanyaghulladék termelésünket illeti!

Csatlakozz te is Műanyagmentes július kihíváshoz!

A.C.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Krémmánia adventi beauty box tartalma

 Mivel is kezdhetném az idei évet, mintsem egy B.Ú.É.K.-kal és egy “adventi kalendárium” bontogatásával. 2023-ban szerettem volna beszerezni...